Harminc év börtönt kértek Jeffrey Epstein volt szeretőjére

2022. június 23. – 16:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

New York-i szövetségi ügyészek harmincévnyi börtönbüntetést kértek a szexkereskedelemért elítélt Ghislaine Maxwellre, Jeffrey Epstein volt szeretőjére – írja a Guardian. Június közepén a 60 éves nő ügyvédjei a javasolt húsz évnél „jóval” alacsonyabb büntetést kérvényeztek.

Maxwell egy „számító, kifinomult és veszélyes bűnöző volt, aki sebezhető fiatal lányokat zsákmányolt ki” – érveltek az ügyészek a súlyos ítélet mellett. Epstein egykori szeretőjét és üzlettársát 2021 decemberében három hétig tartó tárgyalás után hat vádpontból ötben találták bűnösnek.

Dátum nélküli fotó Ghislaine Maxwell tárgyalásáról, amin Maxwell és Jeffrey Epstein látható – Fotó: US District Court for the Southern District of New York / AFP
Dátum nélküli fotó Ghislaine Maxwell tárgyalásáról, amin Maxwell és Jeffrey Epstein látható – Fotó: US District Court for the Southern District of New York / AFP

Maxwellt azzal vádolták, hogy 1994 és 2004 között négy kiskorú lányt szervezett be abból a célból, hogy a milliárdos Epstein és barátai szexuálisan bántalmazhassák őket. A per következő szakasza várhatóan június végén kezdődik, amikor a bíró megállapítja majd, hogy Maxwell pontosan mekkora börtönbüntetést kapjon, ami akár 65 évnyi is lehet.

A perről szóló részletes cikkünket itt olvashatja.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom