Kigyulladt Szlovákia legmagasabb épülete

2022. június 22. – 15:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán reggel kigyulladt Szlovákia legmagasabb épülete, a pozsonyi Eurovea Tower – írja a Parameter.sk. Az építésért felelős J&T Real Estate szóvivője szerint nem az épület szerkezetében keletkezett tűz, hanem az egyik kompresszor gyulladt ki, amely nem bírta az üzemi nyomást.

A lángok az építőanyagokra is átterjedtek, a tűzoltók pedig az épület magassága miatt csak nehezen tudták megközelíteni a tűzfészket. Személyi sérülés nem történt, a tüzet végül egy betonpumpa segítségével oltották el.

A pozsonyi Apollo híd közelében épülő Eurovea Tower Szlovákia első felhőkarcolója lesz, most még építés alatt áll. A tűz kitörésekor a 38. emeletnél tartottak, végső állapotában 47 emeletes és 168 méteres lesz. Ha elkészül, akkor Szlovákiának már lesz felhőkarcolója, míg Magyarország legmagasabb épülete, a Mol-torony „csak” 143 méter, amivel még nem számít felhőkarcolónak, hiszen hivatalosan csak a 150 méter fölötti épületeket tekintik annak.

A Mol-torony építéséről és a budapesti felhőkarcoló-vitáról ebben a a cikkünkben írtunk hosszabban.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom