Amerikai hadifoglyokat mutatott be az orosz tévé

2022. június 18. – 17:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kamerák előtt mutatta meg az orosz állami Russia Today annak a két amerikai hadifogolynak az egyikét, akik az ukrán hadsereg önkénteseiként érkeztek Ukrajnába.

A 39 éves Alexander Drueke korábban az Egyesült Államok hadseregében szolgált, a hírek szerint Harkiv közelében esett fogságba társával, a 27 éves Andy Huynh-nal.

Drueke egy rövid videóval is bejelentkezhetett a fogságból, közölve nevét, majd oroszul azt, hogy ellenzi a háborút.

Az üzenet egyébként orosz szempontból nehezen értelmezhető, hiszen ott törvény tiltja, hogy az Ukrajna elleni inváziót háborúnak nevezzék, ennél fogva a háború ellen tüntetők tucatjait állították elő – amíg voltak ilyen tüntetők a február 24-én elindított orosz katonai akció első napjaiban Oroszországban.

A Ria Novosztyi most egy újabb felvételt közölt Druekéről, aki édesanyjának üzente, hogy jól van, és reméli, hazajut. „Nos, meglátjuk” – fűzte ehhez az orosz állami Russia Today újságírója, akinek Drueke interjút adhatott. az interjú hangulatáról előzetesen sokat elárul, hogy Roman Koszarjev ironikusan azt írta, a két amerikai katona nemrég még Ukrajnát sem találta volna meg a térképen.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!