Zelenszkij hologramként szólalt fel egy konferencián, ahol Star Wars-utalásokkal kért segítséget

2022. június 17. – 15:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hologramként jelent meg a párizsi VivaTech-en, ahol Star Wars-utalással kért segítséget globális technológiai cégektől – írja az Euronews.

Zelenszkij elismerte, hogy szokatlan, hogy egy elnök vagy kormányfő hologramon keresztül beszél, de szerinte nem csak ebben hasonlít a Star Wars-ra az élet, hanem abban is, hogy az ukránok „legyőzik a Birodalmat”. Zelenszkij pólóján futurisztikus katonák voltak, valamint egy „Gyere a sötét oldalra” felirat, ami szintén utalás a Csillagok háborújára.

Zelenszkij hologramként. – Fotó: Benoit Tessier/Reuters
Zelenszkij hologramként. – Fotó: Benoit Tessier/Reuters

„A világon egyetlen ország sem kínál ekkora lehetőséget a legfejlettebb technológiák állami szintű használatára. Ukrajna egy lehetőség az Ön számára.” – mondta Zelenszkij csütörtökön a technológiai vásáron.

Az ukrán elnök arra sürgette az országokat, hogy támogassák azt a „kölcsönbérlési” programot, amelyet a második világháború korszaka ihletett. Ez a program annak idején lehetővé tette Washington és a szövetségesei számára a katonai felszerelések kölcsönzését vagy bérbeadását.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!