Több ezer szarvasmarha pusztult el a kansasi hőségben

2022. június 16. – 19:35

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok több államát hőhullám sújtja, és ez Kansasban több ezer szarvasmarha elhullásával is járt. A Reuters legalább kétezer állatról tud, míg a Foxmetronews tízezer jószágot említett cikkében.

Kansas állam azt közölte, hogy a nagy meleg és a magas páratartalom miatt pusztult el több ezer szarvasmarha az elmúlt napokban, és a 35-40 Celsius-fokos hőség továbbra is fenyegeti az állatállományt.

Az állatok elhullása az ágazatban is problémákat okozhat, hiszen a tenyésztők a megugró takarmányköltségek és az aszály miatt eleve csökkentették az állományt.

A kansasi egészségügyi és környezetvédelmi minisztérium legalább 2000 szarvasmarha-pusztulásról tudott kedden, de ennél jóval több lehet, mert a szervezet statisztikájába csak azok az állatok kerültek be, amelyeknek tartói segítséget kértek a tetemek elszállításához.

Kansas az Egyesült Államok harmadik legnagyobb szarvasmarhatartója Texas és Nebraska mögött, több mint 2,4 millió szarvasmarhát tartanak állományban. Az elhullások miatt attól tartanak, hogy még drágábbak lehetnek a hústermékek, pedig már így is egy élelmiszer-drágulási hullám tetején ülnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!