Szivárványszínű játékokat és ruhákat foglaltak le Szaúd-Arábiában, mert szerintük azok a melegséget népszerűsítik

2022. június 15. – 18:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szivárványszínű játékokat és gyerekruhákat foglaltak le a hatóságok Szaúd-Arábiában, mert szerintük azok a melegségre buzdítanak, állítja a helyi közmédia. Volt köztük hajcsat, póló, sapka, de tolltartó is.

A BBC szerint a kereskedelmi minisztérium a fővárosban, Rijádban távolította el ezeket a termékeket a boltokból. Szerintük olyan termékeket koboztak el, „amelyek elhajlásra buzdítanak, és a józan észnek ellentmondó szimbólumokat és jeleket tartalmaznak”. Mindezek szerintük ugyanis „ellentmondanak az iszlám hitnek és a közerkölcsnek, és a homoszexuális színeket népszerűsítik, amikkel a fiatalabb generációt célozzák meg”.

Az ezeket árusító boltok még szankciókra is számíthatnak.

A homoszexualitás főbenjáró bűnnek számít Szaúd-Arábiában, halállal vagy korbácsolással is büntethetik az azonos nemű szexet. Az is illegális, ha a férfiak női ruhát viselnek, vagy ha a nők férfiruhát.

Szaúd-Arábia a Doctor Strange című Marvel-filmet sem mutatta be áprilisban, mert a Disney nem volt hajlandó kivágni a leszbikus párra utaló részt. Azt a részt nem akarták a filmben látni, amikor egy leszbikus karakter arra utal, hogy neki „két anyukája” van. Novemberben az Örökkévalók című filmmel voltak kifogásaik, amiben egy meleg pár szerepel. A Disney abban az esetben is elutasította a cenzúrát, a filmet így nem mutatták be ott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!