Halálbüntetésre is ítélhetik a buffalói lövöldözőt

2022. június 15. – 19:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szövetségi szintű gyűlöletbűncselekmény miatt emelt vádat az amerikai igazságügyi minisztérium a tíz halálos áldozatot követelő buffalói lövöldözés gyanúsítottja ellen írja a CNN. Payton Gendront többek között halált okozó gyűlöletbűncselekménnyel, testi sértéssel járó gyűlöletbűncselekménnyel, erőszakos bűncselekmény során és azzal összefüggésben elkövetett gyilkosság elkövetésére irányuló lőfegyverhasználattal és erőszakos bűncselekmény során elkövetett lőfegyverhasználattal vádolják. A vádemelési javaslatban összesített bűncselekmények alapján a bíróság halálbüntetést is kiszabhat a vádlottal szemben.

A 18 éves fiatal május közepén kezdett el lövöldözni a New York állambeli Buffalo egyik szupermarketében, ámokfutása során 13 embert lőtt le, közülük tizenegyen feketék voltak, az áldozatok közül tízen meghaltak.

A vád szerint Gendron rasszista motivációból kezdett el lövöldözni. Ezt támasztja alá az is, hogy a férfi korábban 180 oldalas manifesztóban írta meg, hogy úgy látja, a háttérhatalmak machinációja miatt egyre csökken a fehér lakosság száma, és nem véletlenül választotta a boltot, ahol lövöldözni kezdett: a környéken leginkább feketék laknak, és még azt is kiderítette, hogy mikor a legnagyobb a forgalom.

A fiatal élőben streamelte a lövöldözést egy GoPro kamerával, a felvétel futótűzként terjedt el a közösségi médiában. Arról, hogy miért vannak lehetetlen helyzetben ilyen esetben a közösségi oldalak, ebben a cikkben írtunk részletesen.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!