Négy nap után élve kimentettek egy kútba esett tízéves kisfiút Indiában

2022. június 15. – 17:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint százórányi mentőakció után sikeresen kimentették a tízéves Rahul Sahut abból a huszonnégy méter mély kútból, amibe péntek délután játék közben esett bele az indiai Cshattíszgarhban. A fiú tizennyolc méter mélyen rekedt meg a fúrt kútban.

A helyi lapok beszámolói szerint a kisfiú mentésén péntek óta dolgozott a hadsereg és a katasztrófavédelem – bár az nem teljesen világos, hányan is voltak. Van, aki szerint körülbelül százötven ember dolgozott a mentésen, mások szerint ötszázan is lehettek. A mentést valamennyire nehezítette, hogy a fiú hallás- és beszédsérült, és oxigént is el kellett hozzá juttatni.

A mérnökök egy alagutat fúrtak a kút mellett, úgy közelítették meg a gyereket. A helyszínen több mentőautó is készenlétben állt, hogy a mentés után minél gyorsabban kórházba szállíthassák, ahol jelenleg stabil állapotban fekszik.

Februárban Marokkóban esett bele egy kútba egy ötéves fiú, akit kilencvenhat óra után tudtak kihozni, de az életét már nem tudták megmenteni. A kisfiú ügye miatt egész Marokkó lázban égett, de még a rivalizáló szomszédnál, Algériában is figyelemmel követték, hogy sikerül-e megmenteni. A helyszínen többezer ember gyűlt össze, akik az utolsó órákban már-már hisztérikus állapotban várták, hogy kimentsék a gyereket. Öt buldózer dolgozott azon napokig, hogy a gyereket ki tudják emelni a kútból. Temetésére több százan mentek el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!