„Mi a baja a melegekkel?” – kérdezte egy magyar képviselőtől az egyik legismertebb szlovák műsorvezető

2022. június 13. – 20:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik legismertebb szlovák műsorvezető, Richard Dírer szivárványos gallérú pólóban fogadta a TA3 csatorna politikai vitaműsorában Gyimesi Györgyöt, a szlovák kormánykoalíció legnagyobb tagjának, az Egyszerű Emberek Pártjának (OL’aNO) magyar képviselőjét vasárnap.

Gyimesi nemrég olyan törvénymódosító tervezet terjesztett be, amely megtiltaná, hogy a különféle szexuális orientációjú közösségek szimbólumait kihelyezzék a szlovák középületekre. Eduard Heger szlovák miniszterelnök korábban felszólította a képviselőt a tervezet visszavonására, de ő ennek nem tett eleget. Dírer a következő kérdését szegezte Gyimesinek:

„Felvettem a meleg pólómat, mi zavarja magát ebben?”

– majd arról beszélt, nagyon örülne annak, ha a szlovák kormány inkább segítené a meleg közösséget, aminek ő maga is tagja. Gyimesi erre azt válaszolta, hogy „nincs semmi problémája ezzel a közösséggel”.

Gyimesi azt mondta, a szlovák alkotmány a férfi és a nő között létrejött házasságot védi, míg szerinte az LGBTQ-közösség tagadja ezt. Úgy véli, a szivárványos zászlóknak nincs helyük közintézményeken. Hozzátette: támogatná, hogy a meleg párok örökölhessenek egymás után, illetve betekinthessenek a párjuk egészségügyi dokumentációjába, de erre nem szándékozik javaslatot tenni, ezzel a kollégái foglalkoznak.

(Bumm.sk)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!