Lázasan ment bulizni egy férfi Pekingben, lezártak egy 3,5 millió lakosú kerületet

2022. június 13. – 18:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb szigorításokat vezetnek be Pekingben a koronavírus-járvány miatt – jelentették be a kínai hatóságok hétfőn, miután a kínai főváros központjának legsűrűbben lakott kerületében egy éjszakai szórakozóhelyen, majd egy kollégiumban észlelték a legújabb koronavírus-fertőzéseket. Mindezt azután, hogy egy férfi lázasan, vírusteszt nélkül látogatott meg több szórakozóhelyet is.

A kontaktkutatásokkal a hatóságok eddig 183 új fertőzöttek azonosítottak, a férfi ellen, mivel betegen látogatott szórakozóhelyeket, eljárást indítottak. A kerületet lezárták, az ott élő mintegy 3,5 millió személynek a következő három napban naponta kell teszteltetniük magukat.

Ezzel párhuzamosan pár nap után újra bezárták az éttermeket, a szórakozóhelyeket és az edzőtermeket is, valamint ismét megtiltották a jelenléti oktatást az iskolákban és a sportrendezvényeket.

Kína az utolsó a világgazdaság vezető országai közül, amely zéró-Covid politikát folytat: azonnali karanténba kényszeríti a pozitív tesztet produkáló lakosokat. Sanghajban a hétvégén a 25 millió lakos mintegy felét tesztelték.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!