Ó, igen, pont oda! – szexi hangokat adnak ki a svéd szemeteskukák

2022. június 11. – 19:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Svédország harmadik legnagyobb városa, Malmö egy új módszerrel próbálkozik, hogy minél több ember szánja rá magát arra, hogy a megfelelő helyre dobja a szemetét.

A CNN cikke szerint a hatóságok újfajta szemeteseket telepítettek a város egyes pontjain, amik erotikus hangokat, nyögéseket adnak ki, és pikáns mondatokat mondanak, ha szemetet kapnak.

Például azok a járókelők, akik a város Davidshallsbron nevű hídján lévő két kuka valamelyikébe dobják a szemetet, rendkívül pozitív visszajelzést kapnak egy fülledt női hangtól. „Ó, igen, pont ott!”, „Gyere vissza, és csináld újra!”, „Legközelebb egy kicsit balra!” – ilyen és ehhez hasonló mondatok vannak beprogramozva. Az alábbi videóban meg lehet nézni mindezt, a svédül beszélők előnyben!

Ettől azt remélik, hogy a hatóságilag kezelt hulladék mennyisége nőni fog, az utcák pedig valamivel tisztábbak lesznek. Az erotikus hangok újnak számítanak, de a hangos szemetes nem újdonság Malmöben. A városi tanács 2017-ben 18 beszélő kukát vásárolt.

Malmö régóta a környezetbarát életmód egyik úttörőjeként ismert. Nemrég egy szennyezett, használaton kívüli hajógyárat alakított át a városban egy zöld, fenntarthatóan működő negyeddé. A területen található lakások, üzletek és irodaházak teljes energiaszükségletét megújuló forrásokból fedezik, az élelmiszerhulladékot pedig biogázzá alakítják át a helyi buszok működtetésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!