Összeomlott egy fél éve átadott híd Romániában, elpusztult tizenhat birka

2022. június 11. – 17:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Négy birkát sikerült kimenteni a Neamţ megyei híd romjai közül, 16-an elpusztoltak. A fél éve átadott híd csütörtökön omlott össze, a baleset idején egy furgon és egy teherautó is tartózkodott a hídon, utóbbi sofőrjét könnyebb sérülésekkel szedték ki a járműből.

Az Euronews cikke szerint 2020 júliusában kezdték el felújítani az 50 éves hidat, és tavaly novemberében nyitották meg a forgalomnak. A felújításra nagyjából 1,6 millió eurót költöttek.

A román Fejlesztési Minisztérium a baleset után közölte: a hidat még nem is adhatták volna át, mert nem kapták meg a használatbavételi engedélyt, és a felújítás végének is 2022. júliust jelölte meg a kivitelező. A felújításért felelős cég vezetője szerint azonban betartották a helyreállításra vonatkozó előírásokat.

Cseke Attila, román fejlesztési miniszter elrendelte, hogy az Állami Építésfelügyelet (State Construction Inspectorate) vizsgálja ki az ügyet, és azt ígérte, hogy a vizsgálat eredményeit nyilvánosságra hozzák majd.

A Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a Transtelex cikke szerint nyomozást indított az ügyben. A Maszol.ro azt írja, szakértők szerint Romániában az hidak egyharmada életveszélyes, és az országban található 4500 közúti hídnak csak 30 százaléka van jó állapotban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!