Életfogytiglant kapott Ferrari Jo, a luxusautóiról ismert thaiföldi rendőrkapitány

2022. június 9. – 06:03

frissítve

Életfogytiglant kapott Ferrari Jo, a luxusautóiról ismert thaiföldi rendőrkapitány
Ferrari Jo, azaz Thitisan Utthanaphon, a Nakhon Sawan tartományi kerületi rendőrkapitányság volt vezetője távozik a bangkoki bűnüldözési osztályról 2021. augusztus 26-án, miután feladta magát – Fotó: KRIT PHROMSAKLA NA SAKOLNAKORN / THAI NEWS PIX / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek Thaiföldön egy korábbi rendőrfőnököt – írja a BBC. A luxusautói miatt Ferrari Jóként is emlegetett Thitisan Utthanaphont egy olyan ügyben találták bűnösnek, amely országos felháborodást váltott ki a rendőri brutalitás miatt.

Ahogy arról ebben a cikkben korábban részletesen beszámoltunk, az ex-rendőrezredest tavaly augusztusban tartóztatták le, miután kiszivárgott egy videó, amelyen ő és a beosztottjai egy kihallgatás során műanyag zacskókat tekertek egy 24 éves, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfi fejére. Thitisan Utthanaphon a hírek szerint azért utasította erre a módszerre a többi rendőrt, mert a drogdíler nem akarta megfizetni az az összeget, amiért cserébe elengedték volna.

A megkínzott gyanúsított nagyjából öt perc alatt eszméletét vesztette. A rendőrök, amint észrevették, hogy nincs magánál, nekiálltak élesztgetni a fiatal férfit, lökdösték és vízzel locsolták, de a kezeit még mindig nem oldozták el.

Miután továbbra sem reagált, megpróbálták újraéleszteni, de addigra már túl késő volt, az életét később sem lehetett megmenteni.

Mielőtt kórházba küldték volna Jirapong Thanapatot, Ferrari Jo állítólag utasította a beosztottjait, intézzék el, hogy a halálokként drogtúladagolás legyen megjelölve. Ezután elengedte a drogdíler barátnőjét, de csak azzal a feltétellel, hogy tartja a száját a történtekről. Az ezredes ezek után a fiatalember apját is lefizette, hogy ne csináljon ügyet a fia halálából.

Szerdán egy thaiföldi bíróság kínzással elkövetett emberölésben találta bűnösnek Ferrari Jót, és halálra ítélte. A halálos ítéletet azonban azonnal életfogytiglani börtönbüntetésre enyhítették, arra hivatkozva, hogy megpróbálta újjáéleszteni a gyanúsítottat, Jirapong Thanapatot, és hogy ő fizette a család temetési költségeit.

A kihallgatásban részt vevő hat másik rendőr közül ötöt szintén gyilkosságért ítéltek el, ők is életfogytiglani börtönbüntetést kaptak. Egy hetedik vádlott a vallomása miatt enyhébb büntetést kapott.

Ferrari Jo luxusautó-gyűjteményéről és playboy életmódjáról, az ügy előzményeiről és a thaiföldi rendőri korrupcióról ebben a cikkben olvashat további részleteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!