E-rollerező amerikaiak szánkáztak le a maseratis szaudi sofőr nyomdokain Rómában

2022. június 9. – 11:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két amerikai turista meggondolatlan e-rollerezgetése 26 ezer dolláros (nagyjából 9,6 millió forintos) kárt okozott Rómában, a világörökségi helyszínnek számító Spanyol lépcsőn – írja a Daily Mail.

Az eset még múlt péntek hajnalban történt, és Olaszországban nagy nyilvánosságot kapott, ugyanis egy arra járó videóra vette, ahogy egy nő és egy férfi elektromos rollereket tolva haladt lefelé a lépcsőn. A nő aztán a lépcső aljához relatíve közel járva gondolt egyet, és ellökte magától a járművet, ami így tizenvalahány lépcsőnyit bukdácsolt lefelé.

A lelökött roller többször is megpattant a lépcsőn, és a hatóságok szerint több lépcsőfokot is megrepesztett, olasz sajtóértesülések szerint az egyik lépcsőfokból egy tízcentis darabot is letört.

A Spanyol lépcsőn rollerezgető párost az olasz rendőrség más felvételeket is megnézve tudta beazonosítani. Azt közölték, a két turistáról, hogy egy 28 éves amerikai nőről és egy 29 éves amerikai férfiról van szó. Kettejükre közösen 430 dolláros bírságot szabott ki a rendőrség. Az e-rollerieket lefoglalták, majd visszakísérték őket a szállodájukba, és egy életre eltiltották őket attól, hogy visszatérjenek a műemlékhez.

A Róma népszerű látványosságának számító Spanyol lépcső egy 18. századi, díszesen kiépített, szabadtéri, 135 lépcsőfokból álló kőlépcsősor, ami a német, az angol és a magyar nyelvben meghonosodott nevét a lábánál elterülő térről és az ott található Palazzo di Spagna palotáról kapta. Hét éve teljes körű restauráláson esett át, aminek 1,5 millió dolláros (kb. 557 millió forintos) költségét a Bulgari ékszergyártó cég finanszírozta.

Bár a felújítás óta az olasz hatóságok szigorú intézkedésekkel igyekeznek megvédeni a lépcső állapotát (például megtiltották az embereknek azt, hogy leüljenek rá), rendesen rájár a rúd az elmúlt időszakban. Május közepén egy szaudi férfi egy bérelt Maseratival próbált legurulni rajta. A 37 éves üzletember, miután elfogták és megbüntették, azt nyilatkozta, hogy véletlenül kanyarodott be rossz helyen, de nem akart végigszánkázni a műemlék lépcsőn.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!