Bérelt Maseratival próbált legurulni a római Spanyol lépcsőn egy szaúdi férfi

2022. május 14. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

„Minden út Rómába vezet” – azonban az autót érdemes lerakni a város szélén és nem legurulni vele a Spanyol lépcsőn, mint ahogy azt egy szaúdi állampolgár tette a bérelt Maseratijával. A férfit azóta rongálás miatt őrizetbe vették, írja a CNN.

A római rendőrsége által közzétett videón az látszik, hogy a gyanúsított sportautójával a nevezetesség felső, templom felőli részénél közelítette meg a hosszú lépcsősort, majd gondolkodás nélkül elindult azon lefele.

A volán mögött ülő férfit a milánói Malpensa reptéren kapták el, miután a rendőrök az autókölcsönző cégen keresztül és a térfigyelők kamerák képei alapján azonosították. Vádat is emeltek ellene, mert kárt okozott a nevezetességben.

Az autó a jobboldali lépcsősor 16. és 29. fokában tett kárt, a letört márványdarabokat ideiglenesen már visszahelyezték, így a turisták számára – gyalogosan – újra megnyitották Róma egyik fontos nevezetességét.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass