Túl drága a saláta, a KFC káposztára váltott Ausztráliában

2022. június 7. – 08:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elégedetlenek a vásárlók, miután a KFC az ausztrál éttermeiben kénytelen volt káposzta és saláta keverékére váltani a hamburgerekben és más termékekben – írja a Japantoday.com. A salátalevél ára az elmúlt hónapokban 300 százalékkal megugrott az országban, ez kényszerítette a gyorsétteremláncot arra, hogy megváltoztassa az eredeti receptet.

Az extrém drágulást a salátahiány okozza, amihez az vezetett, hogy az ország keleti részén áradások pusztították el a salátatermést. Emellett Flavio Macau, az Edith Cowan Egyetem ellátásilánc-szakértője szerint Oroszország ukrajnai inváziója is szerepet játszott, ami általános inflációt okozott, ezen belül is felnyomta a gázolaj és a műtrágya árát.

Egy fej jégsalátáért, amit korábban körülbelül 2 dollárért adtak, most közel 8 dollárt kell fizetni Sydney-ben vagy Melbourne-ben.

A Japantoday cikke szerint a KFC több törzsvásárlója nagyon rosszul viseli a változást és azt, hogy a cég csak annyit reagál: ha nem ízlik az új recept, rendeléskor lehet kérni a saláta-káposzta keverékének eltávolítását.

A dolog százszázalékosan first-world-problemnak tűnik az olyan vásárlói megjegyzéseket olvasva, miszerint ez a változás „olyan, mintha az apokalipszis jele lenne”, vagy az, hogy „a tény, hogy a salátát káposztával helyettesítik, arra késztet, hogy újragondoljam az egész KFC-s étkezésemet”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!