Dél-Korea és az USA figyelmeztető rakétákat lőttek ki válaszul Észak-Korea ballisztikus rakétáira

2022. június 6. – 07:41

Másolás

Vágólapra másolva

Dél-Korea és az Egyesült Államok hétfőn nyolc rakétát lőtt ki, válaszul Észak-Korea előző nap kilőtt ballisztikus rakétáira – írja a BBC.

A két szövetséges nyolc harcászati ​​rakétát indított el – egyet az Egyesült Államokból és hetet Dél-Koreából.

Jun Szogjol dél-koreai elnök kijelentette, hogy kormánya szigorúan reagál északi szomszédja provokációira. „Gondoskodni fogunk arról, hogy egyetlen repedés se legyen népünk életének és vagyonának védelmén” – mondta el egy háborús emlékműnél.

Jun szerint Észak-Korea nukleáris és rakétaprogramja már „eléri azt a szintet, hogy nemcsak a Koreai-félszigeten, hanem Északkelet-Ázsiában és világszerte is fenyegeti a békét.”

Az Egyesült Államok és Dél-Korea rendszeresen tart közös hadgyakorlatokat, amelyek gyakran felbosszantják Észak-Koreát. Heteken belül ez a második kiállás a két szövetséges ország részéről. Hasonló lépésre a múlt héten került sor, miután Phenjan rakétasorozatot lőtt ki közvetlenül Joe Biden amerikai elnök régióban tett látogatása után.

Phenjan az utóbbi időben egyre több erődemonstrációnak betudható kiállást produkál. Dél-Korea előző kormányai alatt ritkábbak voltak Észak-Korea részéről az ilyen akciók, de az elmúlt hónapokban több tucat rakétát lőttek ki, köztük öt év után először interkontinentális ballisztikus rakétát. Jun elnök, akit a múlt hónapban iktattak be, ígéretet tett arra, hogy szigorúbban fog hozzáállni Észak-Korea provokációhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!