Előkerült a szánhúzó kutya, ami egy alaszkai versenyről szökött el márciusban

2022. június 5. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

Közel három hónap után előkerült az a szánhúzó kutya, amely egy márciusi versenyen kóborolt el a falkájától Alaszkában. A Leon névre hallgató kutyát szombaton fogták be McGrath városában, több mint 190 kilométerre attól az ellenőrzőponttól, ahonnan megszökött – írja a Sky News.

Leon gazdája, a francia Sébastien Dos Santos Borges március elején a híres Iditarod szánhúzó versenyen vett részt Alaszkában. A több mint 1500 kilométeres verseny Anchorage-ből indul és Nome városában ér véget. Dos Santos Borges és 12 kutyája március 12-én érkezett meg a Yukon folyó partján fekvő Rubyba. Másnap azonban 11 kutyával volt kénytelen folytatni a versenyt, mivel Leon valahogy megszökött a többiektől.

A verseny szervezői nagy erőfeszítéseket tettek a kutya megtalálásra, de nem jártak sikerrel, Leonról májusig semmi hír nem volt. Múlt hónapban viszont azt jelentették, hogy látták őt feltűnni McGrath közelében, 190 kilométerre délre Rubytól. A helyi lakók étellel próbálták közelebb csalogatni a kutyát, most szombaton pedig sikerült is befogniuk.

Leon érthetően sovány, de látszólag egészséges, és mielőtt visszarepül Franciaországba, állatorvoshoz megy és egészségügyi bizonyítványt kap – mondta Shannon Markley, az Iditarod verseny szóvivője. Dos Santos Borges vasárnap a Facebook-oldalán meg is osztotta a jó hírt: Leon már vele van.

Az idei versenyt egyébként az amerikai Brent Sass nyerte, aki nyolc nap, 14 óra, 38 perc és 43 másodperc alatt ért célba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!