Lezuhant egy vadászgép Kaliforniában, a pilóta nem élte túl a balesetet

2022. június 4. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Lezuhant az amerikai haditengerészet egyik F/A-18E Super Hornet vadászrepülőgépe péntek délután a dél-kaliforniai sivatagban, a pilóta nem élte túl a balesetet – írja a Sky News.

A haditengerészet közleménye azt írja, hogy a gép a San Bernardino megyei Trona település közelében, mintegy 370 kilométerre a Lemoore légibázistól csapódott a földbe. Civilek nem sérültek meg. A pilóta személyazonosságát csak 24 órával azután hozzák nyilvánosságra, hogy értesítették a családját a szerencsétlenségről – tette hozzá a haditengerészet. További részleteket nem közöltek a baleset körülményeiről.

Az elmúlt három évben a mostani már a negyedik eset, hogy a haditengerészet vadászgépe lezuhant a térségben – írja az AP hírügynökség. 2019-ben egy Super Hornet a Death Valley Nemzeti Parkban zuhant le egy rutin kiképzési bevetés során, a pilóta meghalt, hét parklátogató pedig könnyebben megsérült.

Tavaly októberben szintén lezuhant egy Super Hornet a China Lake-i légibázis közelében, 2020-ban pedig egy másik a Lemoore-i légibázisnál, mindkét gép kiképzési bevetés közben szenvedett balesetet. A pilóták ennél a két esetnél biztonságosan katapultáltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!