Oklahomai lövöldöző: fájt a műtét után a háta, meggyilkolta az orvosát

2022. június 3. – 15:17

frissítve

Oklahomai lövöldöző: fájt a műtét után a háta, meggyilkolta az orvosát
Wendell Franklin rendőrkapitány ismerteti a részleteket. Fotó: Pat Carter / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A gyilkos frissen vásárolt fegyverével tüzelt mindenkire, aki csak az útjába került.

Michael Louisnak hívták azt a fegyveres férfit, aki négy emberrel végzett a tulsai (Oklahoma) Szent Ferenc Kórházban. Mint a hatságok bejelentették, a gyilkoson a múlt hónapban műtétet végeztek a kórházban, ő később fájdalomra panaszkodott, és elhatározta, hogy emiatt megöli Dr. Preston Phillipst, az orvosát – írta a Sky News.

Wendell Franklin, a tulsai rendőrség főnöke elmondta, hogy Michael Louis az egyik fegyverét egy órával a lövöldözés előtt vásárolta, a másikat pedig három nappal korábban. A fegyveres ugyan csak az orvost hibáztatta, de végül őt is, egy másik orvost, Dr. Stephanie Husen ortopédsebészt, valamint Amanda Green recepcióst és William Love beteget is megölte. Utóbbi két áldozat is úgy halt meg, hogy egy ajtónál mások menekülését segítették.

A vérengző tettes a körülbelül öt percig tartó lövöldözés után magával is végzett. A rendőrség elmondta, hogy Louis a második emeletre igyekezett, ahol Dr. Phillips irodája volt, és „válogatás nélkül” rálőtt arra, aki az útjába került. Franklin főkapitány azt is elárulta, hogy Louisnál egy levél is volt, amely világossá tette, hogy azzal a szándékkal érkezett, hogy megölje Dr. Phillipst.

A Szent Ferenc szóvivője azt mondta:

„Dr. Phillips tökéletes úriember volt, olyan ember, akit mindannyiunknak követnünk kell, halála pótolhatatlan veszteség a kórház számára.”

A többi sebesültet is ellátták, de őket még aznap hazaengedték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!