Két embert lelőtt, majd magával is végzett egy fegyveres egy amerikai templomnál

2022. június 3. – 06:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy férfi lelőtt két nőt az amerikai Iowa állam 66 ezer lakosú városában, Ames településen. A támadás egy fundamentalista keresztény templom, a Cornerstone Church parkolójában történt.

A két nő lelövése után a férfi maga ellen fordította a fegyvert, és magával is végzett – írja a Guardian a rendőrség tájékoztatása nyomán. A támadás idején odabent egy templomi program zajlott – mondta Nicholas Lennie, a Story megyei seriff hivatalának vezető helyettese.

A hatóságok egyelőre nem tudták megmondani az áldozatok személyazonosságát, és azt sem, hogy milyen kapcsolat lehetett közöttük.

Ames városa Iowa állam fővárosától, Des Moines-tól mintegy 60 kilométerre északra található.

Az iowai lövöldözés helyi idő szerint csütörtökön történt, nem sokkal azután, hogy Joe Biden elnök az elmúlt hetekben a New York állambeli Buffalóban, a texasi Uvalde-ban és az oklahomai Tulsában történt tömeges lövöldözések nyomán nagyszabású beszédet tartott a fegyveres erőszakról. Az elnök sürgette a kongresszust, hogy tiltsa be a támadófegyvereket, terjessze ki a háttérellenőrzéseket, és hajtson végre más fegyverellenőrzési intézkedéseket a tömeges lövöldözések kezelésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!