Sűrűsödnek az ágyúzások, elkezdik kiüríteni Szlovjanszk városát

2022. június 2. – 22:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elkezdik evakuálni Szlovjanszk városából a civileket – írja a Guardian.

A kelet-ukrajnai bombázások egyre hevesebbek, a szintén szorult helyzetben lévő Szeverodonyeck közelében fekvő város pedig nemrég víz és áram nélkül maradt. A korábban 100 ezer lakost számláló Szlovjanszk polgármestere csütörtökön felszólította a lakosságot, hogy éljenek a lehetőséggel, és meneküljenek el a városból.

Szlovjanszkot már több támadás is érte, a helyiek szerint egyre gyakoribbak az ágyúzások. Egy orosz csapásban három ember meghalt, hatan pedig megsebesültek – mondták szemtanúk az AFP-nek.

Vagyim Liak polgármester csütörtökön újabb bombázásról adott hírt a Telegramon. A támadásban megrongálódtak az villamos vezetékek a város szélén.

„Nincs áram, nincs vízellátás. (…) A legjobb megoldás ebben a helyzetben az evakuálás. (…) Vigyázzatok magatokra. Szedjétek össze a csomagjaitokat” – tette közzé Liak a Telegramon.

2014-ben, amikor Oroszország annektálta a Krím félszigetet, a Moszkva által támogatott szakadárok Szlovjanszkot is elfoglalták, de később az ukrán erők visszaszerezték az irányítást.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!