Texasi iskolai lövöldözés: nem záródott be jól egy ajtó, így jutott be a fegyveres az épületbe

2022. június 1. – 06:03

Másolás

Vágólapra másolva

Nem záródott be megfelelően egy ajtó, ezen keresztül jutott be a fegyveres támadó a texasi iskolába, ahol aztán megölt 19 gyereket és két tanárt, állítja a texasi rendőrség.

Az ajtót előbb egy tanár támasztotta ki egy kővel, mert ételt cipelt be kintről az épületbe. Közben hallotta, hogy valaki azt kiabálja, „fegyvere van”, majd látta is, hogy a fegyveres átugrott a kerítésen. Ekkor elrúgta a követ, az ajtó pedig becsukódott, de be nem záródott. A tanár erről később úgy nyilatkozott, azt hitte, hogy az ajtó majd bezáródik, „mert annak az ajtónak mindig zárva kell lennie”. A Robb Általános Iskola alkalmazottai ugyanis kötelesek az ajtókat zárva tartani, írja a BBC.

Előbb az a hír terjedt el, hogy a tanár nyitva hagyta az ajtót, de a rendőrség szerint videófelvételek igazolták, hogy az ajtó be volt csukva, most már azt vizsgálják, miért nem záródott be.

Az egyik áldozat temetése május 31-én – Fotó: Veronica Cardenas / Reuters
Az egyik áldozat temetése május 31-én – Fotó: Veronica Cardenas / Reuters

A texasi rendőrség a támadás után elismerte, hogy rossz döntést hozott, amiért nem rohamozta meg rögtön a Robb Általános Iskolát és az osztálytermeit. Szemtanúk szerint ugyanis a helyszínen többen idegesen sürgették a rendőröket, hogy törjenek rá a támadóra, és menjenek be az iskolába, de a rendőrök negyven percig csak gyülekeztek, és nem nyomultak be abba az osztályterembe, amiben a fegyveres a diákokkal elbarikádozta magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!