A Néppárt külügyi szóvivője szerint egyszer majd kiderül, mivel bírják rá az oroszok Orbánt az együttműködésre

2022. június 1. – 23:48

Másolás

Vágólapra másolva

Keményen beleszállt a magyar miniszterelnökbe az Európai Néppárt frakciójának külügyi szóvivője – vette észre a 444. Michael Gahler a Twitteren reagált arra a hírre, hogy Magyarország a jelek szerint mégis vétózza a legújabb uniós szankciócsomagot Oroszország ellen, mert az EU befagyasztaná az orosz ortodox egyházat vezető, a putyinista Kirill pátriárka vagyonát.

Korábban a magyar kormány az olajembargó miatt nem akarta jóváhagyni a csomagot, de Orbánéknak végül sikerült úgy felvizezniük, hogy a csővezetékeken érkező orosz olajra ne vonatkozzon az embargó. Ezzel úgy tűnt, minden sínen van, de a szerda reggeli, véglegesítésről szóló tárgyalás állítólag félbeszakadt, mégpedig azért, mert a magyar nagykövet jelezte, nem tartja elfogadhatónak, hogy Kirill rajta van a listán.

Gahler Twitter-posztjában nem finomkodott, közölte, hogy szégyellje magát Orbán, amiért kiáll az orosz diktátor háborús bűneit védő Kirill mellett. Azt is hozzátette, „egy nap majd kiderül, mivel bírják rá az oroszok az együttműködésre” a magyar miniszterelnököt. A Néppárt-frakció külügyi szóvivője szerint rettentő kínos „a szabadságszerető magyar népnek”, ami történik. A posztot a Néppárt hivatalos fiókja is megosztotta a saját Twitterén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől