Texasi iskolai lövöldözés: az Igazságügyi Minisztérium megvizsgálja a rendőrök eljárásmódját

2022. május 29. – 20:33

Texasi iskolai lövöldözés: az Igazságügyi Minisztérium megvizsgálja a rendőrök eljárásmódját
Jill és Joe Biden a Robb Általános Iskolai tragédia emlékhelyénélFotó Yasin Ozturk / Anadolu Agency via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Igazságügyi Minisztérium vizsgálat alá vonja a rendőrség munkáját, megnézik, hogyan reagáltak és miként jártak el a texasi iskolai lövöldözésnél, amiben 19 gyerek és két tanár vesztette életét – írja a CNN. Számos kérdés felmerült az eljárást illetően az elmúlt napokban, de a minisztérium végül Uvalde polgármesterének kérése miatt döntött a vizsgálat mellett. A minisztérium szóvivője, Anthony Coley vasárnap közölte, hogy a vizsgálat fair, pártatlan és független lesz, az eredményeket pedig nyilvánosságra hozzák. Coley a kiadott közleményben azt írta, hogy a vizsgálat célja egyebek mellett az, hogy azonosítani lehessen azokat a pontokat, ahol még fejleszteni kell az eljárásmódon.

Pénteken derült ki, hogy szemtanúk szerint a helyszínen többen idegesen sürgették a rendőröket, hogy törjenek rá a támadóra, és menjenek be az iskolába, de a rendőrök az épület előtt gyülekeztek. „Egyszerűen nem voltak felkészülve” – mondta az AP szerint egy apa, akinek a negyedik osztályos lánya meghalt a támadás során.

Az Egyesült Államok alelnöke, Kamala Harris nemrég arról beszélt Ruth Whitfield temetésén, akit 86 évesen gyilkoltak meg egy buffalói szupermarketben, hogy „Itt az ideje, hogy azt mondjuk, elég volt a fegyveres erőszakból és a lövöldözésekből”. Harris szerint be kell tiltani a támadófegyvereket és ellenőrizni kell a fegyvertartókat.

Vasárnap Joe Biden amerikai elnök és felesége tiszteletüket tették a Robb Általános Iskolai lövöldözés emlékhelyénél, ahol megyei iskolai körzeti felügyelővel és az iskola igazgatójával találkoztak, írja a CNN.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!