Holtan találták Erdélyben M. Beátát, a Sapientia egyetem oktatóját

2022. május 25. – 22:59

Másolás

Vágólapra másolva

Megtalálták az erdélyi Báródsomos (Cornițel) területén a szombaton eltűnt M. Beáta holttestét, írja a Transtelex. A 30 éves marosvásárhelyi nő a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem oktatója volt, szombaton tűnt el Kolozsvárról. Barátját, B. F.-et gyilkosság gyanújával körözi a román rendőrség, de szerintük már elhagyhatta Romániát.

A 43 éves férfi szintén a Sapientia oktatója volt korábban, 2021-ben azonban felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, mert brutálisan megverte akkori barátnőjét az utcán. De más nők is arról beszéltek, hogy a férfi megverte őket, ezért tavaly a kolozsvári bíróság 90 nap közmunkára ítélte, és kötelezte, hogy vegyen részt pszichológiai tanácsadáson. B. F.-et a bántalmazást követően a Sapientia menesztette, óráinak egy részét éppen M. Beáta vette át doktoranduszként.

M. Beátát az ő társaságában látták utoljára. A Cluj24.ro román hírportál beszámolója szerint a román nyomozók azt mondták: a pár szombaton a férfi autójával Havasrekettyére indult, onnan ismeretlen irányba távoztak. A nyomozók feltételezése szerint B. F. még aznap, egy dühkitörés során végzett M. Beátával, majd áldozata testét becsomagolva Báródsomos külterületén rejtette el.

M. Beáta barátai szerint a nő Havasrekettyéről még küldött magáról képeket Messengeren. Pár órával később egy sms-t kaptak tőle azzal, hogy sajnos mégsem tud elmenni este a megbeszélt találkozóra. Kérdéses számukra, hogy ezt még M. Beáta küldte, vagy akkor ő már nem élt, és a férfi írta az üzenetet.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!