Céges emailben állt ki Elon Musk mellett a szexuális zaklatási ügyben a SpaceX elnöke

2022. május 24. – 08:52

Céges emailben állt ki Elon Musk mellett a szexuális zaklatási ügyben a SpaceX elnöke
A SpaceX elnöke, Gwynne Shotwell – Fotó: Mike Blake / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A SpaceX elnöke, Gwynne Shotwell egy céges emailben állt ki a cég alapítója, Elon Musk mellett a férfi szexuális zaklatási ügyében, amit a társaság egyik légiutas-kísérője indított.

„Hadd tegyem világossá, hogy a SpaceX nem tolerálja a zaklatás semmilyen formáját, a zéró tolerancia elvét vallja. Szilárdan hiszünk abban, hogy a SpaceX-nél mindenki megérdemli, hogy tisztelettel bánjanak vele, ezért minden zaklatással kapcsolatos vádat nagyon komolyan veszünk, az érintett személyétől függetlenül. A HR-osztály alaposan kivizsgál minden tudomására jutott esetet, és megteszi a megfelelő lépéseket” – írta Shotwell az Insider által megszerzett, az alkalmazottaknak küldött pénteki emailben.

„Személy szerint úgy gondolom, hogy az állítások hamisak” – írta.

„Nem azért, mert Elonnak dolgozom, hanem mert húsz éve dolgozom a közvetlen közelében, és soha nem tapasztaltam semmi olyat, ami ezeket az állításokat alátámasztaná” – folytatta.

„Bárki, aki úgy ismeri Elont, mint én, tudja, hogy ő soha nem tenne és nem is nézné el az ilyet”.

Musk a múlt héten tagadta a szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádakat az Insidernek, mondván, „sokkal több van ebben a politikai indíttatású történetben”.

„Ha hajlamos lennék szexuális zaklatásra, akkor 30 éves karrierem során nem most kerülne napvilágra először ilyen ügy” – írta.

A SpaceX egyik légiutas-kísérője azt állította, hogy a dollármilliárdos egy masszázs alatt „kért tőle többet”, és ezt dokumentumokkal is tudja bizonyítani. Az eset még 2016-ban történt, és a SpaceX 250 ezer dollárt (több mint 90 millió forintot) fizetett neki a hallgatásért cserébe.

A nő a társaság vállalati repülőgépflottájánál dolgozott, állítása szerint Musk a péniszét mutogatta neki, miközben a lábát simogatta, és egy lovat ajánlott az erotikus masszázsért. Musk azt ígérte, részletesen fog válaszolni a vádakra.

Sem Musk, sem a SpaceX jogi osztálya nem tagadta, hogy a cég 250 ezer dolláros végkielégítést adott a légiutas-kísérőnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!