Zelenszkij: Naponta közel 100 ukrán halhat meg a keleti fronton

2022. május 23. – 07:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Naponta nagyjából 50-100 ukrán hal meg a háború keleti frontján – mondta el Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a katonai veszteségekre is utalhatott kijelentésével.

A legsúlyosabb harcok a luhanszki Szeverodonyeck és Liszicsanszk testvérvárosok körül zajlanak, amelyek a Donbasz legfontosabb területei. Szerhij Gajdaj, Luhanszk kormányzója egy helyi televíziós interjúban arról beszélt, hogy Oroszország a „felperzselt föld” taktikáját alkalmazza a térségben.

A brit védelmi minisztérium szerint az oroszok főleg Szeverodonyeck városára koncentrálják az erőiket. Az ukránok vasárnap arról számoltak be, hogy Szeverodonyecket négy irányból támadták, de az orosz erők nem tudtak betörni a városba.

Orosz légicsapások sújtották Mikolajiv és Donbasz régiókat is, az oroszok parancsnoki központokat, csapatokat és lőszerraktárakat céloztak – közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. Igor Konashenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a rakéták három parancsnoki pontot és négy lőszerraktárt találtak el a Donbaszban.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!