Novák: A köldökzsinórt az anyaország és az elszakított magyarok között soha nem fogjuk elvágni

2022. május 21. – 14:02

Másolás

Vágólapra másolva

Ahhoz keresünk szövetségeseket, hogy a fegyverekkel vívott háborút elkerülhessük, és abban az ideológiai hadviselésben, ami a teremtés rendjét akarja felforgatni, a családot megőrizhessük családnak, a férfit férfinak, a nőt nőnek és a nemzet maradjon együttélésünk természetes éltető tere – mondta Novák Katalin Gyulafehérváron szombaton.

A köztársasági elnök Bethlen Gábor szobrának ünnepélyes leleplezése után tartott beszédében azt hangsúlyozta, hogy tárgyalni kell, megpróbálni megegyezni, szövetségeseket keresni, ajtókat nyitogatni úgy, hogy a magyaroknak jobb és szebb élete legyen. Úgy, hogy közben azok is jól járjanak, akik hajlandók velünk együttműködni és szövetséget kötni. Ebben van Közép-Európa jövője – jelentette ki Novák Katalin.

A köldökzsinórt az anyaország és az elszakított magyarok között soha nem fogjuk és soha nem hagyjuk elvágni. Nem csak Bethlen Gábor és Erdély aranykora nem ereszt, mi sem eresztjük el egymást ezután sem

– mondta a köztársasági elnök.

Az MTI beszámolója szerint Novák Katalin azt is mondta, hogy az erdélyi magyar közösségek szülőföldön maradása, a határainkon kívül gyökeret eresztett magyar közösségeink gyarapodása olyan közös érték és érdek, amely soha mások ellen nem szól.

Nem ez az első erős megnyilvánulása a magánlátogatáson Erdélyben tartózkodó köztársasági elnöknek, Novák Katalin pénteken az összmagyarsággal kapcsolatban posztolt a Facebookon, amire a román külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkársága telefonon megkereste a romániai magyar nagykövetet. Az ügyről bővebben itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!