Késsel támadt gyalogosokra egy férfi Norvégiában, négyen megsebesültek

2022. május 20. – 11:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Késsel támadt járókelőkre pénteken egy ismeretlen férfi a délkelet-norvégiai Noréban, négyen megsebesültek, egyikük súlyosan – írta az MTI a norvég rendőrségre hivatkozva. A Twitteren közzétett tájékoztatás szerint a gyanúsított véletlenszerűen választotta ki áldozatait.

A TV2 norvég televízió helyszíni beszámolókra hivatkozva azt közölte, hogy több mentőautó és egy mentőhelikopter is a helyszínre érkezett, a gyanúsítottat már elfogták.

Rendőrök a helyszínen – Fotó: Lise Åserud / NTB / AFP
Rendőrök a helyszínen – Fotó: Lise Åserud / NTB / AFP

Az országban tavaly októberben már történt hasonló támadás, mégpedig a Norétól nem messze fekvő Kongsbergben, ahol egy dán férfi íjjal és más fegyverekkel támadt áldozataira, a támadásban öten meghaltak. Egy hónapra rá a rendőrség agyonlőtt Oslóban egy férfit, aki félmeztelenül, késsel rontott a járókelőkre, majd rátámadt a kiérkező rendőrökre is.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom