Kiengedték a börtönből Martin Shkrelit, Amerika leggyűlöltebb emberét

2022. május 18. – 19:54

Másolás

Vágólapra másolva

„Örömmel jelenthetem, hogy Martin Shkrelit kiengedték az Allenwood börtönből, és átszállították egy reintegrációs házba, miután befejezte az összes olyan programot, amely lehetővé tette, hogy börtönbüntetését lerövidítsék” – közölte a Wall Street volt hedge fund menedzserének ügyvédje, Ben Brafman. A Washington Post beszámolója szerint ügyvédje arra biztatta az egykori fedezetialap-vezető Shkrelit, hogy addig ne nyilatkozzon, amíg a BOP intézetben tartózkodik.

Ennek ellenére Shkreli posztolt egyet a Facebookon, azt írta, az igazi börtönből könnyebb kiszabadulni, mint a Twitter börtönéből.

Ahogy arról korábban írtunk, Martin Shkreli 2015-ben megvette a csecsemők és a legyengült immunrendszerű, főleg AIDS-es betegek fertőzéseinek kezelésére használt Daraprim nevű gyógyszer jogait, hogy aztán egyik napról a másikra felemelje a tabletta darabjának árát 13,5 dollárról 750 dollárra. A „pharma bro”-ként elhíresült Shkreli ráadásul olyan ellátási megállapodásokat kötött, amivel megakadályozta a versenytársakat abban, hogy egy generikus, szabadalom alatt nem álló változatot is előállíthassanak a gyógyszerből.

Az egykori hedge fund menedzsert végül 2015 végén tartóztatták le, mert egy piramisjátékot is üzemeltetett: 2018 márciusában hét év börtönt, valamint 7,3 millió dollár pénzbüntetést szabtak ki rá. Azonban a gyógyszeren való üzérkedése miatt csak most ítélték el: 2020-ban indított pert az ügyben hét állam és a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság, mert szerintük Shkreli megsértette a versenyellenes magatartást tiltó állami és szövetségi törvényeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!