Helikoptereket küldtek az oroszok Kelet-Ukrajnába, továbbra is lövik Harkiv térségét

2022. május 18. – 11:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább erősít Oroszország Kelet-Ukrajnában: míg Luhanszk megyébe 15 helikoptert telepítettek, Donyeck megyében pedig a kulcsfontosságú Szlovjanszk városa felé indultak el, írja az ukrán erők jelentésére hivatkozva a CNN.

A legtöbb becslés szerint már az oroszok ellenőrzik Luhanszk megye 90 százalékát, azonban továbbra is erős nyomás alatt tartják a környéket, hogy megszerezzék Szeverodonyeck és Liszicsanszk városát is. Szerhij Hajdaj, a terület ukrán katonai közigazgatásának vezetője szerint a legutóbbi harcokban négy civil halt meg, és találat érte a szeverodonyecki nitrogénüzemet is.

Donyeck megyében pedig Szlovjanszk felé indultak meg az orosz erők, valamint megpróbálták bekeríteni Liman városát, és bevenni egy közelében fekvő falut, Drobisevét.

A két kelet-ukrajnai megyén kívül továbbra is lövik az oroszok a Harkivtól északra fekvő falvakat, hogy akadályozzák az ukrán ellentámadást. Csernyihiv és Szumi régióiban pedig továbbra is rakétatámadások érik az ukrán tüzérségi állásokat és a polgári infrastruktúrát.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!