Boris Johnson: Putyin katasztrofálisan elszámolta magát

2022. május 14. – 16:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint jelenleg nem lenne sok értelme a tárgyalásnak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A Daily Mailnek adott interjújában azt mondta, az, hogy Nagy-Britannia fegyvereket szállít Ukrajnának, nem azt jelenti, hogy akár közvetett módon Oroszországgal állna harcban.

„Ha a szomszédot fegyveres rabló támadja meg, az ember adhat a szomszédjának fegyvert, hogy azzal megvédhesse magát. Ez nem azt jelenti, hogy személyesen vesszük fel a harcot a betörővel. Erkölcsi, emberiességi cselekedet Ukrajna támogatása az abszolút barbár, kiprovokálatlan, felesleges orosz támadás visszaverésében.”

Johnson szerint Putyin katasztrofálisan elszámolta magát az Ukrajna ellen indított invázióval. Ha az orosz elnök úgy gondolta, hogy ezzel elérheti a NATO kisebb mértékű jelenlétét Oroszország környezetében, ez az elképzelése száz százalékig tévesnek bizonyul. A brit miniszterelnök más nyugati vezetőkkel ellentétben nem készül közvetlen kapcsolatfelvételre Vlagyimir Putyinnal. (MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!