Robbanás volt egy szlovén vegyi üzemben

2022. május 12. – 18:55

frissítve

Robbanás volt egy szlovén vegyi üzemben
Füst száll fel a kočevjei gyárból – Fotó: Mitja Ofak / Sta Foto / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás történt és tűz ütött ki egy vegyi üzemben Kočevje városában, Szlovénia délkeleti részén csütörtök délelőtt – írja az Euronews.

Legalább négy embert még keresnek a kétszáz főt foglakoztató cég üzemében, ahol műanyaggyártáshoz használt melamint állítanak elő. Két embert súlyos sérülésekkel vittek a ljubljanai kórházba, összesen húsz embert kellett ellátnia a mentőknek.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást. A szlovén hírügynökség szerint a tüzet még délelőtt sikerült eloltani. A helyieket reggel még arra kérték, hogy tartsák zárva az ablakaikat, a gyárból pedig sűrű fekete füst szállt fel, de a vizsgálatok kimutatták, hogy nem szennyezett a levegő.

(Euronews)

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass