Szergej Lavrov: Oroszország nem akar háborúzni Európával

2022. május 11. – 14:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz külügyminiszter azt mondta, nem szeretnének az egész kontinensre kiterjedő konfliktust, de azért egy figyelmeztetés még odabiggyesztett az Ukrajnát támogató nyugati kormányoknak. Lavrov egészen pontosan azt mondta, hogy ha valakit aggaszt az európai háború rémképe, az megnyugodhat, ők sem akarnak ilyesmit, de szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a nyugati hatalmak rendre azt mondják, hogy Oroszországnak vereséget kell szenvednie ebben a helyzetben. Mint mondta, mindenki vonja le ebből a tanulságot.

A CNN szerint Lavrov valószínűleg Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter áprilisi kijelentéseire reagálhatott ezzel. Austin akkor arról beszélt, hogy Washington azt szeretné, ha Oroszország olyan mértékben meggyengülne, hogy már ne tudjon a mostani invázióhoz hasonló dolgokat végrehajtani.

Lavrov szerdán emellett az orosz energiaexportról is beszélt, miután Omán fővárosában, Maszkatban egyeztetett ománi kollégájával, mint mondta, Moszkvának elég vásárlója van ahhoz, hogy ne kelljen aggódnia az esetleges embargók miatt. Ha az EU tényleg olajembargót vezet be, akkor majd eladják az olajat másnak, a nyugati országokban pedig majd magyarázhatják az embereknek, hogy miért lettek szegényebbek, miközben sokkal drágábban veszik meg az erőforrást máshonnan.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!