Egyre többen térnek vissza a romos Bucsába

2022. május 11. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre többen térnek vissza az ukrajnai Bucsába, miután az oroszok kivonultak a városból. A mészárlásról elhíresült településen súlyos nyomokat hagyott a háború: az épületek nagy része romokban hever, élelem, víz és az áram sincs. A lakosok azonban eltökéltek, hogy újjáépítik a várost. A Deutsche Welle videója.

A Telex korábbi bucsai helyszíni riportját itt nézheti meg.

(A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.)

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass