Az ukrán Kalush Orchestra bejutott az Eurovízió döntőjébe

2022. május 11. – 09:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dacára annak, hogy a folk-rap formáció az invázió miatt egyébként nem nagyon tudott közösen próbálni, így is simán jutottak tovább. Oleg Psziuk frontember az elődöntőben viccesen csak azt mondta, hogy szerinte a próbák hiánya nem lesz hatással a produkcióra, mert mindannyian nagyon vonzó férfiak, de ránézésre amúgy is szórakoztató bulit nyomtak le kedden, szóval nem meglepő, hogy továbbmentek.

A csapat továbbjutása mondjuk akkor sem lett volna meglepő, ha gyalázatosan adják elő a Stefania című számukat, mert az orosz–ukrán háborútól nyilván nem függetlenül elég komoly favoritoknak számítanak idén. A zenei produkciók minősége mellett jellemzően a politikai közhangulat által is nagyban befolyásolt Eurovízión ez persze nem is meglepő, a helyzetet pedig jól illusztrálja, hogy az oroszokat még februárban kizárták a versenyről.

Azt is érdemes persze hozzátenni, hogy a Kalush Orchestra alanyi jogon is megérdemli a döntőt, mert sokkal izgalmasabb és szórakoztatóbb csapatnak számítanak az eurovíziós átlagnál, a Stefania pedig tényleg jó szám. A hip-hop egyébként meglepően fontos részét képezi az ukrán zenei szcénának, és az utóbbi években európai szinten is értek el komoly sikereket ukrán rapperek. Elég csak az óvónőből rapperré váló Alyona Alyonára gondolni, akit évek óta rendszeresen hívnak nagy európai fesztiválokra, három éve pedig a Szigeten is óriási bulit csinált.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!