Pénzbüntetéssel megúszta a brit youtuber, hogy engedély nélkül nézett körül Bajkonurban

2022. május 8. – 13:21

Másolás

Vágólapra másolva

Pénzbüntetést kapott Benjamin Rich brit youtuber, miután előállították az oroszok ellenőrzése alatt lévő kazahsztáni Bajkonurban, az orosz űrközpontban. Mindezt ő maga közölte az Instagramon.

A Bald and Bankrupt nevű, elhagyatott és/vagy távoli, egzotikus helyekől forgató csatornát készítő Rich kalandjáról itt írtunk szombaton, akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy társával együtt előállították, és a hatóságok vizsgálják az ügyet.

A Sky cikke szerint a férfi azt posztolta nemrég, hogy arra kelt, hogy egy csomóan kérdezik üzenetekben, hogy jól van-e, „Úgy néz ki, azt hiszik, a Gulágra kerültem pár Twitter-poszt miatt.”

„Igazából pár órán át kikérdezett az orosz rendőrség, amiért a Buran rakétát az erre kérhető különleges engedély nélkül néztem meg, és egy 60 fontos (27 ezer forint) bírságot adtak, mint előttem sok száz külföldi kalandvágyónak.”

Azt is írta, hogy a rendőrség volt olyan kedves, hogy megmutatta neki Bajkonur lezárt városát, ahol volt egy mozaik is egy űrhajósról, jelenleg pedig épp a hotelszobájában van, tévézik és eszik. „Aligha Gulág”, írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!