Rejtélyes okból halt meg három amerikai turista a Bahamák egyik üdülőparadicsomában

2022. május 8. – 13:17

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre ismeretlen okokból halt meg három amerikai állampolgár a bahamai Great Exuma-sziget egyik üdülőjében, írja a CNN. A hatóságok nyomozásba kezdtek a rejtélyes halálesetek ügyében, de egyelőre úgy tűnik, a három érintett nem bűncselekmény áldozata volt.

Az üdülőben két férfi és egy nő halt meg, egy negyedik nőt pedig kórházba szállítottak. A három holttesten a bahamai rendőrség nem talált traumára utaló nyomot.

Ráadásul az előzetes jelentések szerint a holttestekre két különböző helyszínen találtak rá a Sandals Emerald Bay ötcsillagos üdülőparadicsomban. Az üzemeltető Sandals Resorts a CNN-hez eljuttatott közleményében arról írt, hogy a halálesetek idején egészségügyi vészhelyzetet jelentettek, azonnal riasztották a szakembereiket, valamint az illetékes helyi hatóságokat is.

A Sandals Emerald Bay üdülőparadicsom egy 2016-os képen – Fotó: Dimitrios Kambouris / Getty Images via AFP
A Sandals Emerald Bay üdülőparadicsom egy 2016-os képen – Fotó: Dimitrios Kambouris / Getty Images via AFP

Mint írják, „minden lehetséges módon” igyekeznek támogatni az érintett vendégek családját, de további információkat „a magánélet tiszteletben tartása miatt” nem hozhatnak nyilvánosságra.

Azonban elképzelhető, hogy a hotel gondatlansága okozta a tragédiát: egy vendég beszámolója alapján a Daily Mail arról ír, hogy mérgező hűtőfolyadék szivároghatott ki a meghibásodott légkondicionáló készülékekből.

„Nehéz volt tegnap éjjel aludni – akármikor bekapcsolt a légkondi, egyből felébredtem”

– írja Chris Coucheron-Aamot, aki szerint a tragédia előtti napon is több vendég beszámolt éjjeli rosszullétekről.

Az üdülő egy részét most rendőrségi szalagokkal zárták körbe, a Bahama-szigetek ügyvivő miniszterelnöke pedig azt közölte, igyekeznek minél több részletet megosztani a nyomozásról a nyilvánossággal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!