Harminc gyerek még mindig az Azovsztal acélgyárban rekedt

2022. május 4. – 13:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Harminc gyerek még mindig az Azovsztal acélgyárban rekedt, most a fő cél az, hogy őket kimenekítsék, de rajtuk kívül még nők, idősek és sérült katonák is vannak ott, állítja egy ukrán parlamenti képviselő, Kira Rudik. A gyár egyik védője szerint legalább ötszáz sérültet ápolnak a gyárban, közülük kétszázan kritikus állapotban vannak.

Rudik szerint szerint legalább húsz sikertelen próbálkozás volt, mire kedden 156 embert sikerült kimenekíteni a gyárból. „Mindannyian sírva fakadtunk, miután az első csoport biztonságba került. Hihetetlen előrelépés, hogy sikerült kihozni az embereket.” Rudik szerint a katonákat a legnehezebb kihozni onnan, mert azt az oroszok egyszerűen nem engedik. A képviselő azt is mondta, Oroszország az evakuálások közben is rakétázza az üzemet.

A gyár egyik védője szerint a védők életkora 19 és 60 között mozog, és a kétségbeejtő körülmények ellenére „készek a végsőkig harcolni”.

A mentések szerdán is folytatódtak az evakuációs útvonalakon. Az első menekültek beszámolóiról itt írtunk. (Sky News, BBC))

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!