Az azovsztali acélgyárból kimenekített civilek: Megértettük, hogy ez csak egy tömegsír lesz

2022. május 4. – 07:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eddig 156 civilt sikerült kimenekíteni a mariupoli Azovsztal acélgyárból, ahol még mindig sokan bujkálhatnak. A Guardiannak most néhány kimenekített beszámolt arról, mit éltek át az elmúlt hetekben.

Az emberek az acélművek alatti alagutakban bujkáltak. „Állandó tűz alatt lenni, rögtönzött szőnyegeken aludni, futni a fiaddal, miközben egy robbanás a földre dönt – minden szörnyű volt”, mondta egy evakuált nő, aki a hat hónapos gyerekét hordozta a karján.

Az 54 éves Elyna Tsybulchenko is az acélgyárban keresett menedéket, miután a bombázások lerombolták az otthonát, és a városban fogytán volt a víz. „Szinte minden másodpercben bombáztak, minden remegett. A kutyák ugattak, a gyerekek sikoltoztak. De a legnehezebb pillanat az volt, amikor azt mondták, hogy a bunkerünk nem élné túl a közvetlen találatot. Megértettük, hogy ez csak egy tömegsír lesz, és senki sem menthet meg minket” a folyamatos támadások alatt, mondta a lapnak.

A kimenekítettek arról beszéltek, még vízhez is nehéz volt jutni, mert ahhoz az épületek között kellett mozogniuk. Ez a férfiak feladata volt a beszámolók szerint.

Nem sikerült mindenkit kimenteni az acélgyárból, több civil maradt még hátra, miközben Kijev bejelentette, hogy az orosz erők tankokkal és páncélozott járművekkel újabb támadást indítottak a helyszínen. (Guardian)

Mariupolból és az azovsztali acélgyárból kimenekített civilek – Fotó: Andre Luis Alves / 2022 Anadolu Agency
Mariupolból és az azovsztali acélgyárból kimenekített civilek – Fotó: Andre Luis Alves / 2022 Anadolu Agency
Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!