Egy magyar nőt a rendőrök kísértek ki a brazil metróból, a tömeg azt ordította, hogy rasszista

2022. május 3. – 20:30

Másolás

Vágólapra másolva

Egy magyar nőről ír a brazil sajtó, V. Ágnest a rendőröknek kellett kikísérnie az egyik São Pauló-i metróaluljáróból, a feldühödött tömeg azt skandálta, hogy a nő rasszista.

Egyelőre sok minden tisztázatlan az üggyel kapcsolatban. A brazil közösségi média tele van olyan videókkal, amik a magyar nő és egy fekete utas összeszólalkozását mutatják meg, a felvételek egy éppen közlekedő metrószerelvényen készültek.

A hírek szerint nagyjából az történt, hogy a két nő egymás mellett utazott a metrón, amikor V. Ágnes valami olyasmit mondott a mellette ülő brazil nőnek, hogy vegye le róla a haját, mert a végén még elkap valamilyen fertőzést.

Lehetséges, hogy más is elhangzott, de az is lehet, hogy lényegében ez volt az, amin a brazil utas felháborodott.

Annyi biztos, hogy a brazil nő rasszizmussal vádolta meg V. Ágnest, és a felvételek alapján sok utas nagyon hamar hasonló véleményre jutott, mert az egész tömeg azt kezdte kiabálni a magyar nőnek, hogy rasszista.

Olyannyira feldühödtek az emberek, hogy a magyar utast rendőröknek kellett kivinni az aluljáróból. A helyi rendőrség vizsgálódik az ügyben.

A brazil médiában és közösségi oldalakon az terjed, hogy V. Ágnes a São Pauló-i magyar konzulátuson dolgozik konzuli asszisztensként. Kerestük a São Pauló-i magyar konzulátust és a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is, hogy V. Ágnes valóban a konzulátuson dolgozik-e, valamint érdeklődtünk arról is, hogy milyen ügyben nyomoz a helyi rendőrség vele kapcsolatban. Beszámolunk róla, ha válaszolnak.

Frissítés

A São Pauló-i konzulátustól azt a választ kaptuk, hogy az üggyel kapcsolatban a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztálya az illetékes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!