A Harkivban visszafoglalt falvakban is sok az utcán hagyott halott, négyet Z alakba rendeztek

2022. május 2. – 22:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Harkiv külső része olyan, mint egy szabadtéri halottasház – így kezdődik az AP helyi riportja (vigyázat, felkavaró képek vannak a cikkben). Az ukrán hadsereg hétfőn több települést is visszafoglalt a régióban, és a Kijev körüli falvakhoz, városokhoz hasonlóan sok halottat találtak az utcán. Így, hogy az oroszok kivonultak, újságírók is láthatták az invázió nyomait.

Egy férfi szétégett testét egy tankcsapdára kifeszítve találták meg. Néhány test hetekig feküdt a szabadban, több megmagyarázhatatlan formában. Négy egyenruhás test például Z-alakba lett rendezve, ami az orosz háborús szimbólum. Az egyenruhájuk és fehér karszalagjuk alapján orosz katonák, tőlük nem messze elsősegélycsomagok hevertek.

Nem tudni, hogy miért lettek így elrendezve, ahogy azt sem, hogy ki tette. Az utca, ahol találták őket, heves harcok színtere volt az elmúlt hetekben, és gyakran repülnek el felette orosz megfigyelő drónok.

A szétégett testet és a négy katonát is elszállították, most következik az azonosításuk, és a nyomozás, hogy kiderüljön, hogy haltak meg. A Vörös Kereszt szerint háború alatt holttesteket csonkítani vagy így elrendezni háborús bűnnek számíthat, mert sérti az elhunytak méltóságát.

A helyszíni riportot és a hozzá kapcsolódó képeket itt találhatja meg.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!