Oltási igazolás nélkül lehet utazni Görögországba is

2022. május 1. – 18:19

Másolás

Vágólapra másolva

Görögország vasárnaptól feloldotta a külföldi és belföldi járatokra vonatkozó koronavírus miatti korlátozásokat – közölte a görög polgári légiközlekedési hatóság. Így a nyári idegenforgalmi szezon a remények szerint a bevételek növekedését hozza majd a járvány okozta visszaesés után, írja a Reuters.

Az országba való be- és kilépéshez az utazóknak eddig vagy oltási igazolást, vagy a koronavíruson való átesettségről szóló igazolást, vagy negatív tesztet kellett felmutatniuk. május 1-jétől azonban a légiúton érkezőknek csupán maszkot kell viselniük. Vasárnaptól az országban az éttermek és a kiskereskedelmi üzletek is visszatérnek a rendes nyitva tartásokhoz, a vásárlók már oltási igazolása nélkül, de maszkkal léphetnek be az egységekbe.

Görögország idén nagyszámú látogatóra számít, és a illetékesek szerint a bevételek elérik majd a 2019-es rekordév 80%-át.

Vasárnaptól Olaszországban is életbe léptek a könnyítések, gyakorlatilag megszűnt az eddigi Green Pass, maszkot sem kell már hordani a zárt terekben, üzletekben.

Április eleje óta az EU-tagországokból Horvátországba érkező személyeknek sincs szükségük Covid-tanúsítványra, ami azt jelenti, hogy a magyaroknak személyi igazolványon vagy útlevélen kívül más okmányokkal nem kell rendelkezniük a országba történő belépéshez, illetve eltörölték a maszkviselési kötelezettséget is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!