Ukrán first lady: Nem számít, mit mondanak az oroszok, népirtást követnek el ellenünk

2022. április 30. – 19:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újra megszólalt az ukrán elnök felesége, Olena Zelenszka, írja a CNN: a kijevi first lady a lengyel Rzeczpospolitának adott interjújában azt mondta, Oroszország el akarja pusztítani a hazáját, és népirtást követ el az ukránok ellen.

Olena Zelenszka a férjével együtt még 2021. november 27-én, az ukránok ellen elkövetett holodomorról való megemlékezésen – Fotó: Handout / AFP
Olena Zelenszka a férjével együtt még 2021. november 27-én, az ukránok ellen elkövetett holodomorról való megemlékezésen – Fotó: Handout / AFP

Míg Volodimir Zelenszkij a háború kezdete óta az elnöki hivatalban él, felesége egyedül maradt a gyerekekkel. Zelenszka szerint a férjét nem változtatta meg a háború, mert „ő mindig is ilyen volt”. A first lady főleg más országok kormányaival, nemzetközi szervezetekkel, önkéntesekkel és aktivistákkal dolgozik együtt azon, hogy megszervezze a beteg és árván maradt gyerekek evakuálását.

„A háborúban nincsenek szabadnapok, sőt, szabadidő sem. Gyakran még azt is elfelejti az ember, milyen nap van”

– mondja a first lady, aki arról is beszélt, hogy szerinte Vlagyimir Putyin egyértelmű célja, hogy „megsemmisítsék” az ukránokat: „Az oroszok üzenete folyamatosan változik, így ezek alapján a terveik is. De nem a nyilatkozataik szerint ítélem meg őket, hanem a tetteik alapján.”

„Igen, meggyőződésem, hogy az oroszok el akarnak pusztítani minket és népirtást követnek el ellenünk. És nem számít, hogy mit beszélnek, mert a szavaik nem egyenlőek a tetteikkel.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!