Két év után idén újra megrendezik az Oktoberfestet

2022. április 29. – 14:24

Két év után idén újra megrendezik az Oktoberfestet
Clemens Baumgärtner, az Oktoberfest elnöke, egyben München munkaügyi és gazdasági irodájának vezetője stílszerűen egy korsó sörrel ünnepelte a döntést – Fotó: Matthias Balk / picture alliance via Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Két év után idén újra megtartják a müncheni Oktoberfestet.

– jelentette be pénteken Dieter Reiter polgármester. A 200 éves múltra visszatekintő, és évről évre óriási tömeget vonzó sörfesztivál létszámkorlátozás nélkül lesz látogatható szeptember 17. és október 3. között.

A „világ legnagyobb népünnepélye” évente nagyjából hatmillió látogatót vonzott a koronavírus-járvány előtt, 2020-ban és 2021-ben azonban a fertőzésveszélyre való tekintettel nem rendezték meg. Az Oktoberfest 1810-ben eredetileg az antik olimpiai játékok mintájára rendezett sportfesztiválként indult, és csak a XIX. század végére nyerte el mai, evős-ivós-mulatós karakterét (a lóverseny csak a II. világháború után kopott ki a látványosságok közül). A fesztivál fennállása óta összesen 24 évben maradt el, zömmel a háborúk miatt, de a húszas években több Oktoberfest megrendezésétől is a Németországot sújtó hiperinfláció miatt álltak el.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!