Megúszta a bírságot a német autópályán 417 km/h-val száguldozó cseh milliárdos

2022. április 27. – 09:38

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárták annak a cseh milliárdosnak az ügyét, aki ellen még februárban indult nyomozás, miután 417 km/h-val száguldozott a Berlin és Hannover közötti autópálya-szakaszon. Az eset azért szokatlan, mert Németország híres arról, hogy a rendkívül kiterjedt autópálya-hálózatának nagy részén semmilyen sebességkorlátozás nincs érvényben, Passer ellen azonban mégis vizsgálat indult, ugyanis bár a hatályos német törvényekben valóban nincs sebességlimit, olyan tágan értelmezhető kitétel azonban szerepel az előírásokban, hogy nem lehet másokra veszélyes módon közlekedni.

A nyomozás során ezt is vizsgálták, és azt is, hogy esetleg felmerült-e a tiltott autóversenyzés lehetősége. Végül arra jutottak, hogy a Bugatti Chiron sebessége 3 km/órával maradt el a sportautó 420 km/órás végsebességtől, vagyis így nem állt fenn annak a lehetősége, hogy a gumik felmondják a szolgálatot használat közben, írja a Sun.

Emellett hozzátették azt is, hogy az autópálya szinte teljesen üres volt, a látási viszonyok is jól voltak, csakúgy, mint az időjárási körülmények, így Passert nem büntették meg.

Passer sportautó-mániás, YouTube-csatornáján sok olyan videó van, amin nemcsak kék Bugatti Chironját, hanem saját képességeit is teszteli, azaz brutálisan gyorsan száguldozik valahol. Az ominózus mutatvány az alábbi videón látható, a végén Passert és a csapatát is látni. A felvételt mostanra több mint 11 millióan nézték meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!