Bajba került, mert 417 km/h-val döngetett egy Bugattival, pedig nincs is sebességlimit a német autópályán

2022. február 8. – 20:13

Másolás

Vágólapra másolva

Nyomozás indult Radim Passer cseh milliomos ellen, írja a BBC, mert 417 km/h-val száguldott egy németországi autópályán, ahol egyébként egyáltalán nincs sebességlimit, mégis mérlegelik a hatóságok, hogy veszélyesnek minősíthető-e a mutatvány.

Németország híres arról, hogy a rendkívül kiterjedt autópálya-hálózatának nagy részén semmilyen sebességkorlátozás nincs. Passer ellen most mégis vizsgálat indult, amiért az egyik, Berlin és Hannover közötti háromsávos autópálya-szakaszon 417 km/h-val repesztett.

Bár a hatályos német törvényekben valóban nincs sebességlimit, olyan tágan értelmezhető kitétel azonban szerepel az előírásokban, hogy nem lehet másokra veszélyes módon közlekedni. Ha elítélik Passert, akkor enyhébb esetben pénzbüntetést kap, súlyosabb esetben két év börtönt, bár erre kicsi az esély.

Passer sportautó-mániás, Youtube-csatornáján sok olyan videó van, amin nemcsak kék Bugatti Chironját, hanem saját képességeit is teszteli, azaz brutálisan gyorsan száguldozik valahol. Az ominózus mutatvány az alábbi videón látható, a végén Passert és a csapatát is látni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!