A nyugati országok az ukrán hadsereg hosszú távú megsegítéséről tárgyaltak

2022. április 27. – 06:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere kijelentette, hogy a nyugati országok arra készülnek, hogy „hosszú távon” segítsék Ukrajnát, és újabb fegyverszállítmányokat készül küldeni az ukránoknak – írja a Guardian.

Austin részt vett egy németországi találkozón, ahol negyven ország védelmi miniszterei gyűltek össze. A jelen lévő politikusok többek között a már erre a célra elkülönített 5 milliárd dolláron felüli, jövőbeli fegyverszállítások összehangolásáról is beszéltek. Moszkva azzal vádolta az ebben az irányba erőfeszítéseket tevő országokat, hogy a felfegyverzésével felhatalmazzák Ukrajnát a háborúra.

„Fontos ülést tartunk ma Ukrajna védelmének hosszú távú támogatásáról, ahol arra is kitértünk, hogy ez mibe kerül majd a saját országunk védelmi iparára nézve” – mondta Austin a délnyugat-németországi Ramstein légi támaszponton tartott találkozó után.

A miniszter hozzátette, hogy próbálnak megküzdeni a fegyverek és lőszerek iránti óriási kereslettel, és hogy a tervek szerint „megkettőznék a közös erőfeszítéseket Ukrajna hadseregének hosszú távú megerősítésére”.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!