Az asztalmarkolós felvétel után ismét azt találgatják, hogy milyen betegsége van Vlagyimir Putyinnak

2022. április 22. – 14:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jobb kezével görcsösen az asztal sarkát markolta, míg a lába szinte folyamatosan mozgott, topogott Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, miközben a védelmi miniszterével beszélt csütörtökön. A felvétel hamar elkezdett terjedni a nemzetközi médiában, és szakértők megszólaltatásával azt pedzegetik, hogy milyen betegség áll Putyin zavart viselkedésének hátterében.

Bár a Kreml közlése szerint a két fél azért találkozott, hogy megvitassák Oroszország katonai stratégiáját Mariupolban, a felvételen az elhangzottak mellett az elnök keze és lába is érdekes.

Putyin egészségi állapotáról a háború kezdete óta jelennek meg különböző találgatások. Pár hete Louise Mensch, az Egyesült Királyság korábbi parlamenti képviselője már tudni vélte, hogy az orosz elnök Parkinson-kórban szenved, míg más azt feltételezi, hogy pajzsmirigyrákja van – írja a Newsweek.

A Proekt nevű független orosz oknyomozó lap szerint a moszkvai Központi Klinikai Kórház pajzsmirigyrákra szakosodott sebésze, Jevgenyij Szelivanov legalább 35 alkalommal repült az orosz vezetőhöz a fekete-tengeri üdülőhelyre, Szocsiba 2016 és 2020 között, míg 59 alkalommal fül-orr-gégész szakorvosnál járt Putyin.

Mások arról írnak, hogy Putyin „felpuffadtnak” és „legyengültnek” tűnik a közelmúltbeli nyilvános szerepléseken.

A Kreml ugyanakkor többször is cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint Putyin beteg lenne.

Korábban is voltak már egyébként hasonló találgatások. Például 2020 októberében a Sun moszkvai forrásokra hivatkozva arról írt, hogy betegsége miatt 2021 elején lemondhat az elnöki posztról Putyin. Mint látjuk 2022 áprilisában, nem jött be ez a jóslat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!